Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează Occidentul: sancțiunile noastre vă vor afecta

Rusia avertizează Occidentul: sancțiunile noastre vă vor afecta

Rusia a avertizat miercuri Occidentul că lucrează la un răspuns, prin sancțiuni, care să fie rapid și resimțit în zonele cele mai sensibile.

Rusia avertizează Occidentul: sancțiunile noastre vă vor afecta
Sursa foto: Twitter/ Times No1
de Cerasela Stafie    |    09 Mar 2022   •   11:54

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice din 1991, după ce Occidentul a impus sancțiuni paralizante asupra aproape întregului sistem financiar și corporativ, după invaziei Ucrainei de către Moscova.

”Reacția Rusiei va fi rapidă, atentă și sensibilă pentru cei cărora li se adresează”, a declarat Dmitri Birichevsky, directorul departamentului pentru cooperare economică al Ministerului de Externe, citat de agenția de presă RIA, scrie Reuters.

Președintele american Joe Biden a impus marți o interdicție imediată asupra importurilor de petrol și alte energie din Rusia, ca răspuns pentru invazia Ucrainei. Rusia a avertizat la începutul acestei săptămâni că prețul petrolului ar putea crește până la peste 300 de dolari pe baril dacă Statele Unite și Uniunea Europeană ar interzice importurile de țiței din Rusia.

Moscova afirmă că Europa consumă aproximativ 500 de milioane de tone de petrol pe an. Aproximativ 30% din aceasta este furnizat de Rusia, sau 150 de milioane de tone, precum și 80 de milioane de tone de produse petrochimice.

Președintele rus Vladimir Putin spune că ”operațiunea militară specială” este esențială pentru a asigura securitatea Rusiei, după ce Statele Unite au extins alianța militară NATO la granițele țării sale și au sprijinit liderii pro-occidentali de la Kiev. Ucraina spune că luptă pentru existența sa, iar Statele Unite și aliații săi europeni și asiatici au condamnat invazia rusă.

 

×
Subiecte în articol: Rusia avertisment occident sanctiuni
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close