Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează că "o tragedie" ameninţă Alepul, oraşul atacat de armata siriană

Rusia avertizează că "o tragedie" ameninţă Alepul, oraşul atacat de armata siriană

Rusia avertizează că "o tragedie" ameninţă Alepul, oraşul atacat de armata siriană
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Iul 2012   •   13:16

Rusia a avertizat sâmbătă că o "tragedie" ameninţă Alepul, al doilea cel mai important oraş din Siria, apreciind totodată că nu este "realist" să se aştepte ca Guvernul sirian să rămână cu braţele încrucişate în timp ce rebelii înarmaţi ocupă marile oraşe, relatează AFP.

"Suntem pe cale să convingem Guvernul (sirian) că el trebuie să facă primele gesturi", a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă la Soci (sud), alături de omologul său japonez.

"Dar atunci când opoziţia înarmată ocupă oraşe ca Alep, unde se pregăteşte o altă tragedie, din câte înţeleg eu (...), nu este realist să se conteze pe faptul că ei (Guvernul) vor accepta" acest lucru, a continuat Lavrov.

Armata siriană a lansat sâmbătă o contraofensivă asupra rebelilor la Alep, guvernele occidentale exprimându-şi îngrijorarea cu privire la posibile represalii împotriva civililor.

"Cum putem spera ca, înntr-o asemenea situaţie, Guvernul să se poată resemna pur şi simplu şi să spună ?de acord, m-am înşelat; veniţi şi răsturnaţi-mă, schimbaţi regimul?", s-a întrebat Lavrov, în cursul acestei conferinţe de presă, transmisă în direct de către televiziunea publică.

"Pur şi simplu nu este realist - nu pentru că suntem ataşaţi de acest regim -, ci pentru că nu merge aşa", a subliniat el.

Rusia a respins în mod constant acuzaţii conform cărora Moscova susţine regimul lui Bashar al-Assad, aflat în criză, revendicând o abordare echilibrată şi criticându-i pe occidentali pentru că ar fi trecut de partea rebelilor.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close