Antena 3 CNN Externe Rusia a demarat exerciții militare în Crimeea

Rusia a demarat exerciții militare în Crimeea

Aviația flotei ruse de la Marea Neagră, în comun cu regimentul antiaeriană a demarat exerciții militare în Crimeea, în contextul preconizatei intrări în bazinul Mării Negre a distrugătorului SUA.

Rusia a demarat exerciții militare în Crimeea
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    11 Iun 2021   •   20:32

Distrugătorul Laboon (DDG 58) din clasa Arleigh Burke a început traversarea Mării Mediterane pentru a ajunge în Marea Neagră pentru operaţiuni de asigurare a securităţii pe mare, după cum a comunicat anterior Flota a 6-a SUA într-o postare pe contul său de Twitter.

Așa cum anunțase mai devreme cea de-a 6-a flotă a SUA, distrugătorul Lable, de tipul Arleigh Burke și-a început trecerea din Marea Mediterană în Marea Neagră pentru îndeplinirea operațiunilor de asigurare a securității în mare.

Navele acestei clase sunt dotate cu rachetele de croazieră Tomahawk și Harpoon, precum și antirachete SM-3.

“Conform planului de pregătire militară, unitățile regimentului de apărare antiaeriană din componența corpului flotei de la Marea Neagră au început să exerseze în comun îndeplinirea unor sarcini în zona zborurilor intensive ale aviației.

Măsurile de pregătire de luptă se desfășoară în zona aerodromurilor avioanelor aviației navale și ale forțelor de apărare antiaeriană ale flotei de la Marea Neagră”, anunță serviciul de presă al flotei.

În manevrele comune cu unitățile antiaeriene participă și avioanele Su-24M, Su-24MR, Su-30SM, avioanele AN-26, Be-12 și elicoptere. În total în exerciții vor fi implicate aproximativ 15 unitățile ale tehnicii de zbor și aproximativ 50 de unități ale tehnicii militare și speciale.

Scopul manevrelor este exersarea unei interacțiuni eficiente între personalului și bateriei regimentului în organizarea apărării celor mai importante obiective de infrastructură de mijloacele de atac din aer a unui inamic convențional.

Ambasada rusă din Washington cere SUA să-şi reconsidere fundamental abordările faţă de problema securităţii pe continentul european şi să-şi înceteze activităţile periculoase în apropierea frontierelor Rusiei.

×
Subiecte în articol: Crimeea aviatie Flota
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close