Antena 3 Externe Rusia: O catastrofă nucleară este inevitabilă

Rusia: O catastrofă nucleară este inevitabilă

02 Iun 2009   •   10:39
Rusia: O catastrofă nucleară este inevitabilă
Sursa foto: bomba nucleara

Un expert politic rus apreciază că nu se acordă suficientă atenţie ameninţării unei iminente catastrofe nucleare.
? Acum suntem pe drept preocupaţi de probleme precum dezvoltarea crizei economice, pandemia H1N1, siguranţa ecologică. Totuşi, umanitatea nu acordă atenţie creşterii potenţialului unei catastrofe nucleare?, avertiza Vladimir Kulagin, profesor de politică globală la Institutl pentru Relaţii Internaţionale din Moscova.
El a mai remarcat că folosirea paşnică a energiei nucleare a crescut masiv, după ce a cunoscut o cădere după dezastrul de la Cernobâl, iar viitoarea creştere va duce "invariabil" la proliferarea armelor nucleare.

?Posibilitatea ca armele nucleare să cadă pe mâna teroriştilor este subestimată?, crede expertul, care mai aprecia că eforturile globale de non-proliferare eşuează ca niciodată până acum.


Kulagin a mai criticat şi eforturile globale de dezarmare.

?Nu este în afara modei să rezişti eforturile de dezarmare. Totuşi, multe state şi figuri politice consideră o pierdere de timp. Aceasta va continua până ce, în mod inevitabil, vor fi folosite armele nucleare. Ar fi mai bine dacă această folosire ar fi limitată la scară regională, de exemplu Coreile sau Iran, sau unii terorişti folosesc unele focoase undeva pe planetă. Apoi, umanitatea va recunoaşte că aşa-zişii idealişti care cheamă la o distrugere totală a armelor nucleare au dreptate. Abia atunci va începe căutarea unui zero nuclear şi a siguranţei nucleare.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close