Antena 3 CNN Externe Rusia şi Statele Unite negociază în Turcia cu uşile închise: "Nu se discută despre războiul din Ucraina"

Rusia şi Statele Unite negociază în Turcia cu uşile închise: "Nu se discută despre războiul din Ucraina"

Potrivit Casei Albe, Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu omologul său din Rusia, Serghei Narîșkin pentru a discuta consecinţele folosirii armelor nucleare.

Rusia şi Statele Unite negociază în Turcia cu uşile închise: "Nu se discută despre războiul din Ucraina"
Sursa foto: Hepta
de Ştefan Petrică    |    15 Noi 2022   •   09:15

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate nici să confirme, nici să infirme informaţia despre discuţiile de la Ankara

Fost ambasador al SUA în Rusia, William Burns, a mai purtat în trecut discuții pe aceeași temă cu rușii. Anul trecut în noiembrie, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, a călătorit la Moscova pentru a avertiza Kremlinul cu privire la consecințele unei eventuale agresiuni împotriva Ucrainei.

Potrivit CIA, Burns “nu discută despre soluționarea războiului din Ucraina. El transmite un mesaj cu privire la consecințele folosirii armelor nucleare de către Rusia și la riscurile de escaladare. De asemenea, va pune problema cazurilor cetățenilor americani reținuți pe nedrept”.

În altă ordine de idei, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei este inacceptabilă pentru Moscova, drept condiţie preliminară pentru începerea negocierilor, a declarat  Aleksandr Gruşko, adjunct al ministerului de externe al Rusiei: "Nu, asemnea condiţii sunt inacceptabile. Preşedintele nostru ne-a spus în repetate rânduri că suntem pregăţiţi pentru convorbiri. Dar aceste convorbiri trebuie să ţină cont, bineînţeles, de situaţia din teren", a remarcat adjunctul ministrului rus de externe. 

×
Subiecte în articol: Rusia SUA Ankara negocieri arma nucleara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close