Antena 3 CNN Externe Rusia susține că o femeie însărcinată rănită în urma unui atentat cu bombă este o bloggeriță de frumusețe cu „machiaj realist”

Rusia susține că o femeie însărcinată rănită în urma unui atentat cu bombă este o bloggeriță de frumusețe cu „machiaj realist”

Rusia a susținut că o femeie însărcinată rănită în bombardamentul de la Mariupol este de fapt o bloggeriță de frumusețe cu „machiaj realist” într-o serie de postări de pe Twitter, acum eliminate.

Rusia susține că o femeie însărcinată rănită în urma unui atentat cu bombă este o bloggeriță de frumusețe cu „machiaj realist”
de Alexandra Ionescu    |    10 Mar 2022   •   21:47

Rusia este acuzată că a comis o „atrocitate” după ce un atac aerian a distrus complet o maternitate din orașul asediat, ucigând trei persoane, inclusiv un copil de șase ani, și rănind mai mult de o duzină, inclusiv femei aflate în travaliu, potrivit oficialilor ucraineni.

Se pare că atacul îngrozitor a lăsat fete și băieți tineri îngropați sub dărâmături, în timp ce salvatorii au încercat să-i dezgroape.

În atac au fost rănite cel puțin 17 perosane și a avut loc în timpul unei perioade de încetare a focului, menită să permită civililor să evacueze orașul din jur.

Imagini îngrozitoare arată o femeie care fuge de la locul bombardamentului – iar contul oficial de Twitter al ambasadei Rusiei în Marea Britanie a postat afirmații ale ministrului de externe Sergeĭ Lavrov, care împreună cu un grafic susține că rapoartele sunt „false”.

Postările par acum să fi fost eliminate de Twitter pentru „încălcarea regulilor Twitter”.

În tweet se scria: „FM #Lavrov despre atacul de la #Mariupol: Maternitatea a fost mult timp nefuncțională. În schimb, a fost folosit de forțele armate și de radicali, și anume batalionul neo-nazist Azov. Mai mult, #Rusia a avertizat #Consiliul de Securitate al ONU despre acest lucru în urmă cu 3 zile.”

Răspunzând la un comentariu care a întrebat dacă oamenii au fost „deghizați în femei însărcinate”, o postare ulterioară a susținut că bloggerul Podgurskaya pretindea că este însărcinată.

„Nu, este chiar însărcinată bloggerița de frumusețe Marianna Podgurskaya”, a continuat postarea. „De fapt, a jucat rolul ambelor femei însărcinate în fotografii. Și primele fotografii au fost de fapt făcute de celebrul fotograf propagandist Evgeniy Maloletka, mai degrabă decât de salvatori și martori, așa cum s-ar fi așteptat.”

Ambasada a mai postat pe Twitter: „Ea are un machiaj foarte realist. De asemenea, se descurcă bine cu blogurile ei de frumusețe. Ea nu putea fi în maternitate în momentul atacului”.

Atacul asupra spitalului a fost condamnat la nivel internațional, prim-ministrul britanic Boris Johnson spunând: „Sunt puține lucruri mai depravate decât țintirea celor vulnerabili și lipsiți de apărare. Regatul Unit va oferi mai mult sprijin pentru Ucraina pentru a se apăra împotriva atacurilor aeriene și îl vom cere lui Putin să răspundă pentru crimele sale teribile.”

Casa Albă, ca răspuns la atac, a spus că este „îngrozitor” să nfolsoești forța militară folosită împotriva civililor nevinovați.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close