Antena 3 CNN Externe Rusia: "Vizita lui Obama a fost AMÂNATĂ, nu ANULATĂ"

Rusia: "Vizita lui Obama a fost AMÂNATĂ, nu ANULATĂ"

Rusia: "Vizita lui Obama a fost AMÂNATĂ, nu ANULATĂ"
Sursa foto: Foto: Reuters
23 Aug 2013   •   15:21

Vizita de stat a preşedintelui american Barack Obama în Federaţia Rusă "a fost amânată, nu anulată", a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe rus, citat de RIA Novosti şi preluat de Agerpres.

"Vizita a fost amânată, nu anulată. Invitaţia pe care o are domnul Obama este încă valabilă şi sperăm că o va folosi la un moment dat", a declarat Alexandr Lukaşevici.
 
Obama urma să-l viziteze pe omologul său rus Vladimir Putin înaintea summitului G-20 din Sankt Petersburg, programat la începutul lui septembrie, dar SUA au renunţat la această iniţiativă, invocând drept motiv decizia Rusiei de a-i acorda azil temporar lui Edward Snowden, fost colaborator al serviciilor secrete americane.

În urmă cu două săptămâni, Obama a pledat pentru "o pauză" în relaţiile bilaterale dintre SUA şi Rusia, cu toate că ambele ţări au subliniat că aspectul de cooperarea este crucial pentru interesele lor comune şi pentru întreaga lume, în pofida unor divergenţe de opinie pe marginea mai multor subiecte.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin vizita oficiala SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close