Antena 3 CNN Externe Salvare dramatică a doi elefanţi dintr-o lagună mocirloasă

Salvare dramatică a doi elefanţi dintr-o lagună mocirloasă

Salvare dramatică a doi elefanţi dintr-o lagună mocirloasă
Sursa foto: Foto:slcszambia.org
11 Noi 2011   •   12:38

Viaţa acestor doi elefanţi, mama şi puiul acesteia, se putea încheia dramatic, dacă membrii unei asociaţii de protejare a mediului înconjurător din Zambia (South Laungwa Conservation Society) , nu interveneau prompt pentru a îi salva şi elibera din capcana în care erau prinşi.

De cele mai multe ori, lucrătorii acestei organizaţii nu intervin în viaţa de zi cu zi a animalelor, lăsând natura să-şi urmeze cursul firesc. De data asta însă, nu au putut rămâne indiferenţi la drama care se întâmpla sub ochii lor, cele două mamifere fiind blocate într-o lagună noroioasă care le putea fi fatală.

După ce au reuşit să scoată puiul cu ajutorul unei funii, salvatorii s-au confruntat cu o nouă problemă. Micuţul elefant nu vroia să-şi abandoneze mama, care era încă prinsă în groapa cu noroi şi s-a lăsat cu greu convins să se îndepărteze şi să se alăture turmei din care făcea parte.

Pentru a duce treaba la bun sfârşit şi a o salva şi pe mama-elefant, martorii acestui eveniment au folosit frânghii mult mai solide şi au eliberat animalul cu ajutorul unui tractor.

În cele din urmă, totul a revenit la normal pentru cele două patrupede, care s-au alăturat grupului de elefanţi.

×
Subiecte în articol: elefant salvatori
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close