Antena 3 CNN Externe Sarkozy este acuzat că i-a cerut scuze lui Bush

Sarkozy este acuzat că i-a cerut scuze lui Bush

Sarkozy este acuzat că i-a cerut scuze lui Bush
28 Apr 2007   •   19:20
Franţa. Nicolas Sarkozy, candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, i-ar fi cerut scuze preşedintelui american George W. Bush. Motivul? Decizia autorităţilor de la Paris de a nu sprijini Statele Unite în campania militară din Irak. Acuzaţiile au fost lansate de rivala lui Sarkozy în campanie, socialista Segolene Royal. Staff-ul de campanie al lui Nicolas Sarkozi a răspuns imediat acuzaţiilor pe care Segolene Royal i le-a adus acestuia în interviul acordat televiziunii France 2. Echipa candidatului de dreapta a emis un comunicat în care se arată că Sarkozy consideră în continuare că războiul din Irak este o greşeală. Aceasta nu este singura acuzaţie pe care Royal i-a adus-o favoritului în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Candidata socialistă a declarat că rivalul său s-a folosit de influenţa pe care o are asupra mass-media pentru a anula dezbaterea televizată dintre cei doi pretendenţi la Palatul Elysee. Răspunsul lui Sarkozy a venit prompt. ?Există oameni în această ţară care nu pot accepta principiile democraţiei, care nu pot accepta legea majorităţii, care nu pot accepta că francezii i-au exclus, că poporul nu i-a ales?, a declarat Nicolas Sarkozy.

În acelaşi timp, candidata socialistă se bucură de susţinerea surprinzătoare a unui important personaj politic italian. Este vorba chiar de premierul Romano Prodi, care a cerut aripei de stânga şi celei de centru din Franţa să-şi unească forţele pentru binele Europei.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close