Antena 3 Externe Scenarii posibile după respingerea Acordului Brexit 

Scenarii posibile după respingerea Acordului Brexit 

16 Ian 2019   •   13:16
Scenarii posibile după respingerea Acordului Brexit 
Sursa foto: Foto: Facebook/Theresa May

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit.

Renegocierea actualului Acord Brexit - Rurse britanice şi europene au evocat posibilitatea prelungirii perioadei de negocieri în virtutea Articolului 50 al Tratatului UE şi amânarea Brexit până cel puţin în iulie.

Producerea Brexit fără acord - Acest lucru ar afecta foarte mult economia britanică şi ar genera probleme vamale.

Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie - Partidul Laburist britanic, aflat în opoziţie, a depus marţi seară, un proiect privind organizarea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Theresa May. 

Un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE - Referendumul care a decis Brexit a generat o profundă criză internă în Marea Britanie. Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor au semnalat că vor rămânerea în UE. 

Anularea procedurii Brexit - ar putea fi decisă în urma unui nou referendum sau a alegerilor parlamentare anticipate din Marea Britanie.

Citește și: Klaus Iohannis, despre Brexit: Un acord ar fi soluția cea mai bună. Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme

Citește și: Parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Citește și: Acordul pentru Brexit a fost respins categoric. Premierul Scoției: „Scoţia a votat să rămână în UE şi nu vom fi târâţi afară împotriva voinţei noastre”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close