Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Klaus Iohannis, despre Brexit: Un acord ar fi soluția cea mai bună. Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme

Klaus Iohannis, despre Brexit: Un acord ar fi soluția cea mai bună. Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme

Klaus Iohannis, despre Brexit: Un acord ar fi soluția cea mai bună. Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme
Sursa foto: foto: Agerpres
16 Ian 2019   •   11:24

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, în cadrul unei declarații de presă, că UE și România sunt pregătite pentru orice scenariu legat de Brexit și a subliniat că un acord pe această temă ar fi de dorit.

Totodată, președintele a afirmat că românii din Marea Britanie nu trebuie să își facă probleme.

”Aseară Parlamentul britanic a refuzat acordul negociat. Este important de observat că nu a fost impus, ci a fost negociat de echipa stabilită. Este un pas procedural și rezultatul este regretabil. Întrebarea se pune: ce urmează. Cred că trebuie analizate două aspecte importante și pentru UE, dar și pentru noi în țară. În primul rând, trebuie să știm ce se va întâmpla în Marea Britanie. Nu s-au epuizat procedurile care pot duce la acest acord, ar fi soluția cea mai bună. UE este pregătită și pentru alte variante” a spus președintele.

”Noi, UE 27, cei care rămânem, suntem uniți. Nu există abordări divergente. Acest acord nu va fi renegociat. Așteptăm poziția Guvernului Marii Britanii. Nu este cazul de a intra în fibrilații, nu trebuie nimeni să intre în panică, nu este cazul să ne aruncăm în comentarii pe scenarii posibile. Marea Britanie trebuie să își clarifice poziția, după care vom lua măsurile care se impun. UE este pregătită pentru toate variantele posibile, iar noi suntem pregătiți să jucăm rolul nostru pe președinția Consiliului UE” a continuat Klaus Iohannis.

”Ce se întâmplă cu românii noștri din Marea Britanie? Dacă se aprobă acest acord, vor avea asigurate toate drepturile pentru șederea lor acolo. Este varianta cea mai bună. Noi suntem pregătiți pentru negocieri, care vor fi duse cu succes și în alte scenarii. Nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie” a conchis președintele Iohannis.

×
Subiecte în articol: Brexit Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close