Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   21:57

Parlamentul din Marea Britanie a respins marţi seară acordul propus de premierul Theresa May privind Brexit-ul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Trebuie să stabilim dacă Guvernul mai are încrederea Parlamentului” – a declarat Theresa May, după rezultatul votului. 

Au fost 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”.

Theresa May a făcut apel, în intervenția sa, la „respectarea” rezultatului referendumului asupra Brexit și a cerut deputaților britanici să voteze în favoarea acordului de ieșire din UE pe care ea l-a negociat cu Bruxelles-ul.

„Avem datoria de a respecta o decizie democratică”, a spus May. 

Ea a afirmat că un vot împotriva acordului este un vot pentru incertitudine, diviziune şi riscul unei ieşiri din UE fără nicio înţelegere. 

Uniunea Europeană somează Marea Britanie să își clarifice intențiile privind Brexit. Juncker: „UE nu va negocia alt acord”

Guvernul de la Londra a declarat că în cazul în care acordul este respins, atunci Regatul Unit va părăsi UE fără un acord pe 29 martie 2019.

În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilităţi: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană sau renunţarea la Brexit.

Theresa May şi Guvernul au termen până luni să prezinte un „plan B”.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close