Antena 3 CNN Externe Scheletul unei femele de diplodocus a fost scos la licitaţie în Marea Britanie

Scheletul unei femele de diplodocus a fost scos la licitaţie în Marea Britanie

Scheletul unei femele de diplodocus a fost scos la licitaţie în Marea Britanie
Sursa foto: foto: Intact Images
16 Oct 2013   •   18:52

Scheletul unei femele de Diplodocus Longus, denumită de cercetători "Misty", cu o lungime de 17 metri, va fi scos la licitaţie pentru prima dată în Marea Britanie, pe 27 noiembrie, informeazã MEDIAFAX.
   
Casa de licitaţii Summers Place speră să obţină între 400.000 de lire sterline şi 600.000 de lire  (473.000 euro - 700.000 euro) din vânzarea la licitaţie a lui "Misty", impresionanta femelă de dinozaur al cărei schelet a fost descoperit în statul american Wyoming, recondiţionat ulterior în Olanda şi asamblat în cele din urmă în Marea Britanie.
   
"Existã şanse foarte mari ca un muzeu să îl achiziţioneze, dar, în principiu, orice persoană privată poate să îl cumpere", a declarat Silke Lohmann, purtătorul de cuvânt al casei organizatoare.
   
Diplodocus Longus figurează printre cele mai masive animale preistorice care au trăit pe Terra în urmã cu 150 milioane de ani, la sfârşitul Jurasicului. Silueta sa, începută printr-un gât lung şi terminată cu o coadă lungă, este caracteristică pentru dinozaurii din familia Diplodocidae.
   
Scheletul acestui dinozaur uriaş reprezentă principala atracţie a licitaţiei intitulate "Evolution", care va fi organizată în oraşul Billingshurst din sudul Angliei.
   
Totuşi, catalogul licitaţiei include şi alte relicve naturale foarte preţioase, precum bazinul pelvian al unei păsări Dodo - fosilă extrem de rară, întrucât această pasăre de dimensiuni mari a dispărut definitiv de pe Terra la sfârşitul secolului al XVII-lea, iar amprenta fosilizată a unui Ichthyosaurus Communis, un peşte din aceeaşi eră cu "Misty", evaluată însă la un preţ de zece ori mai mic.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie dinozaur
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close