Antena 3 CNN Externe Schimbările din Grecia şi Italia, apreciate de FMI ca "progrese semnificative"

Schimbările din Grecia şi Italia, apreciate de FMI ca "progrese semnificative"

Schimbările din Grecia şi Italia, apreciate de FMI ca "progrese semnificative"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Noi 2011   •   11:11
Christine Lagarde, directoare generală a FMI, a salutat sâmbătă „progresele semnificative” realizate de Grecia şi Italia, afectate de criza datoriilor, conform AFP.

"Este ceea ce vrem la FMI, o stabilitate politică şi o claritate politică în cele două ţări. Cred că au fost realizate progrese semnificative”, a subliniat Lagarde, în faţa jurnaliştilor de la Tokyo.

Italia şi-a asigurat investitorii, vineri, odată cu adoptarea în Senat a unui plan anticriză promis UE, un preludiu pentru plecarea, aşteptată sâmbătă, a premierului Silvio Berlusconi, în timp ce Grecia s-a dotat cu un Guvern complet şi a primit susţinerea Berlinului.

"Mă bucur de nominalizarea premierului Lucas Papademos, pe care îl cunosc bine şi cu care putem începe să colaborăm, atât în ceea ce priveşte plata celei de-a şasea tranşă de împrumut cât şi, ulterior, asupra relaţiilor dintre Fond şi Grecia”, a declarat Lagarde.

Grecia are nevoie de tranşa de opt miliarde de euro din împrumuturile internaţionale până la 15 noiembrie, care urmează să îi fie plătită de creditorii săi, dacă Atena respectă un anumit număr de condiţii.

"Cât despre Italia, mă bucur de asemenea că Senatul a votat acum planul de reformă supus Parlamentului”, a explicat Lagarde.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close