Antena 3 CNN Externe Scutul antirachetă ? un nou "Zid al Berlinului"

Scutul antirachetă ? un nou "Zid al Berlinului"

Scutul antirachetă ? un nou "Zid al Berlinului"
11 Mai 2007   •   08:54

Tratatul Forţelor Convenţionale în Europa este ameninţat cu dispariţia, iar Statele Unite doresc un nou Război Rece, prin planul de amplasare a scutului antirachetă în Europa de Est. Declaraţiile au fost făcute de generalul Iuri Baluievski, şeful Statului Major rus, la finalul unei întrevederi cu omologii săi din cele 26 de state membre NATO, desfăşurate la Bruxelles.

Tratatul Forţelor Convenţionale este pe punctul de a se prăbuşi a spus generalul. Baluievski a acuzat, de asemenea, Statele Unite că încearcă să construiască un nou "Zid al Berlinului" în Europa, prin scutul său antirachetă. În opinia generalului, Iranul nu reprezintă o ameninţare, iar Moscova nu doreşte să vadă o resuscitare a Războiului Rece, prin amplasarea scutului american.

Partea americană susţine că doreşte amplasarea scutului antirachetă în Polonia şi Cehia pentru a preveni eventuale atacuri venite din partea Iranului sau Coreii de Nord. În acelaşi timp, oficiali din cadrul apărării de la Moscova au precizat că Iranul nu dispune de rachete balistice intercontinentale capabile să atingă ţinte de pe teritoriul american şi că scutul este îndreptat spre Rusia.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close