Antena 3 CNN Externe "Se întâmplă cu o repeziciune fără precedent". Ce se va întâmpla cu Pământul în 38 de ani

"Se întâmplă cu o repeziciune fără precedent". Ce se va întâmpla cu Pământul în 38 de ani

"Se întâmplă cu o repeziciune fără precedent". Ce se va întâmpla cu Pământul în 38 de ani
Sursa foto: Foto: jameswoodward.wordpress.com
de O.P.    |    08 Oct 2012   •   12:26

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani va atinge pragul de două miliarde până în 2050, depăşind numărul de persoane cu vârsta sub 15 ani, potrivit unui raport îngrijorător al Naţiunilor Unite citat în cotidianul britanic Daily Mail.

Raportul, numit „Îmbătrânirea în secolul 21: o sărbătoare şi o provocare” a dezvăluit că numărul centenarilor va creşte de aproape zece ori, de la 316.000 astăzi până la trei milioane în 2050. Acest fapt se datorează creşterii speranţei de viaţă la naştere, în special în ţările dezvoltate. Ban Ki-moon, secretarul general al Naţiunilor Unite, a mărturisit că persoanele în vârstă aduc beneficii societăţii, reflectând condiţiile bune de viaţă.

În acelaşi timp, secretarul general a avertizat că bătrânii vor fi o greutate pe umerii naţiunilor în ceea ce priveşte sănătatea şi pensiile. „Îmbătrânirea populaţiei este o problemă care nu mai poate fi ignorată.

La nivel global, proporţia persoanelor în vârstă creşte mai repede decât alte categorii de populaţie,” a spus acesta. „Dar implicaţiile sociale şi economice ale acestui fenomen sunt profunde şi se extind dincolo de individ şi de familia sa, ajungând la nivelul societăţii şi al comunităţii globale într-un mod fără precedent,” a mai adăugat secretarul general Ban Ki-moon.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Ban Ki-moon
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close