Antena 3 CNN Externe Ţara în care seceta ar putea provoca 135 de decese pe zi

Ţara în care seceta ar putea provoca 135 de decese pe zi

Seceta record ar fi putut cauza între ianuarie şi iunie 135 de decese pe zi în Somalia, afirmă Ministerul Sănătăţii somalez, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF într-un studiu publicat luni, relatează AFP.

Ţara în care seceta ar putea provoca 135 de decese pe zi
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   20:15

OMS a avertizat anterior că aproape 100.000 de persoane din Somalia se confruntă cu niveluri catastrofale de foamete din cauza celei mai grave secete care a lovit regiunea în ultimii 40 de ani.

Potrivit studiului publicat luni, între 18.100 şi 34.200 de persoane ar putea muri din cauza consecinţelor secetei în Somalia în primele şase luni ale acestui an.

Condiţiile meteorologice extreme ar fi putut provoca anul trecut 43.000 de "decese suplimentare" faţă de seceta din 2017, adaugă studiul care precizează că jumătate dintre victime ar fi copii sub cinci ani, scrie Agerpres.

Citiţi şi: Topul celor mai periculoase țări din lume pentru turiști. Criminalitatea atinge cote alarmante în aceste state

Acest document a fost comandat de UNICEF şi OMS şi realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine şi Imperial College London.

În 2017, peste şase milioane de persoane în Somalia, dintre care mai mult de jumătate erau copii, au avut nevoie de ajutor din cauza unei secete prelungite în Africa de Est. 

×
Subiecte în articol: seceta Somalia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close