Antena 3 CNN Externe Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a transmis condoleanţe familiilor militarilor români morţi în accidentul de elicopter

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a transmis condoleanţe familiilor militarilor români morţi în accidentul de elicopter

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a transmis condoleanţe familiilor militarilor români morţi în accidentul de elicopter
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    22 Noi 2014   •   13:18

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor opt militari români morţi în accidentul de elicopter din Sibiu, în timp ce se îndreptau spre un exerciţiu comun cu forţele americane, în poligonul Cincu de la Braşov. 

 
Hagel a lăudat România drept un "aliat marcant şi partener al Statelor Unite." 
 
Armata americană, a adăugat oficialul american, "apreciază profund dedicarea şi jertfele trupelor române care au servit alături de forţele americane din Irak, Afganistan şi Europa".
 
Secretarul a continuat: "Ne reafirmăm angajamentul de a apăra interesele comune şi valorile, precum şi consolidarea apărării noastră colectivă. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familiile celor decedaţi şi de poporul român".

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.
    
Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Epava elicopterului militar care s-a prăbuşit vineri ar putea fi ridicată duminică de la locul accidentului.

MApN publică fotografiile celor opt militari care au murit în TRAGEDIA AVIATICĂ de la Sibiu.

×
Subiecte în articol: Chuck Hagel elicopter militar
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close