Antena 3 CNN Externe Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord se joacă cu focul

Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord se joacă cu focul

Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord se joacă cu focul
de M.T.    |    10 Apr 2013   •   21:45

Chuck Hagel, secretarul american al Apărării a afirmat că, prin acţiunile sale provocatoare, Coreea de Nord „se joacă cu focul” şi a dat asigurări că Statele Unite sunt pregătite „pentru orice eventualitate".

„Prin retorica beligerantă, Coreea de Nord se joacă cu focul şi nu ajută deloc la dezamorsarea unei situaţii instabile", a declarat şeful Pentagonului, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Ţara noastră este pregătită să facă faţă oricărei eventualităţi, oricărei acţiuni pe care ar putea-o întreprinde Coreea de Nord, oricărei provocări la care ar putea recurge", a mai precizat Hagel.

La rândul său, amiralul Samuel Locklear, comandantul forţelor americane din regiunea Pacificului, a dat asigurări că Statele Unite pot intercepta orice rachetă lansată de Coreea de Nord spre teritoriul american sau spre state aliate din Asia de Est.

Declaraţiile oficialilor americani vin în contextul în care Coreea de Nord a ameninţat de mai multe ori în ultima perioadă că ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud.

Potrivit serviciilor de spionaj, regimul de la Phenian a transferat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est. Analiştii cred că este vorba de rachete de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam (situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA), dar nu şi pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Miercuri, Coreea de Sud a sporit nivelul alertei de securitate în contextul preocupărilor că regimul de la Phenian ar pregăti un test balistic, nivelul de alertă de securitate fiind stabilit la cel de „ameninţare vitală".



×
Subiecte în articol: Chuck Hagel SUA Coreea de Nord
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close