x close

Secretarul general al ONU: Conflictul din Ucraina a pus în pericol securitatea în Europa

de S.T.    |    09 Ian 2015   •   08:43
Secretarul general al ONU: Conflictul din Ucraina a pus în pericol securitatea în Europa Foto:telegraph.co.uk

Conflictul din estul Ucrainei a pus în pericol securitatea şi stabilitatea în Europa şi a readus la viaţă fantomele "războiului rece", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

El a menţionat, de asemenea, într-un discurs susţinut joi în faţa Adunării Generale, în care a făcut bilanţul pe anul trecut, o serie de alte provocări cu care se confruntă la ora actuală comunitatea internaţională. Printre acestea, secretarul general a numit ameninţarea teroristă în creştere în Orientul Mijlociu, precum şi epidemia provocată de virusul Ebola, informează TASS.

În același timp, a menţionat Ban Ki-moon, haosul în Libia continuă, nu există niciun progres în soluţionarea conflictului din Siria, care continuă deja de aproape cinci ani, în timp ce eforturile de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian sunt în impas.

2014, a spus Ban Ki-moon, a reprezentat un test serios pentru diplomaţie şi umanism, în contextul declanşării mai multor conflicte şi a escaladării sentimentelor extremiste. "A fost un al tulburărilor", a spus secretarul general al Naţiunilor Unite, adăugând că s-au înregistrat şi unele progrese, precum eliminarea arsenalului de arme chimice în Siria.

Citeşte mai multe despre:

Ucraina Ban Ki-moon Securitate Europa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati