Antena 3 CNN Externe Secretarul ONU a văzut... racheta cu ochii

Secretarul ONU a văzut... racheta cu ochii

Secretarul ONU a văzut... racheta cu ochii
23 Mar 2007   •   11:59

Secretarul general al ONU s-a putut convinge personal că situaţia din Irak rămâne nesigură şi plină de pericole. Conferinţa sa de presă de la Bagdad a fost întreruptă de explozia unei rachete. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. În acest timp, la Washington, războiul din Irak a provocat o bătălie legislativă între Casa Albă şi Congresul dominat de republicani.

Secretarul general nu se aştepta, probabil, să audă atât de aproape vocea armelor, la prima sa vizită în Irak de la preluarea funcţiei. Lângă el, prim-ministrul irakian Nuri al-Maliki, mai obişnuit cu exploziile, şi-a păstrat calmul. Ban Ki-Moon a reuşit să-şi vină în fire şi a răspuns la o ultimă întrebare, înainte de a-şi încheia conferinţa de presă. Puţin mai devreme, al-Maliki le declarase ziariştilor că Bagdadul se află ?pe calea spre stabilitate?.

Proiectilul care a lovit Zona Verde, sectorul cel mai puternic fortificat al oraşului, a dovedit că lucrurile nu stau chiar aşa. Coaliţia internaţională şi aliaţii săi irakieni nu reuşesc să pună capăt violenţei care continuă să facă victime şi printre militarii americani. În Statele Unite, tot mai multe voci se pronunţă pentru retragerea cât mai rapidă a trupelor. Democraţii din Congres cred că pot reuşi să obţină acest lucru.

Ei au adăugat legii pentru finanţarea operaţiunilor militare un amendament care prevede retragerea celei mai mari părţi a trupelor până în martie 2008. Dar unii democraţi de stânga ar puta vota împotrivă, deoarece doresc ca trupele să fie retrase încă din acest an. Preşedintele Bush a subliniat că, oricum, o asemenea lege are ?şanse zero? să fie aplicată, deoarece îşi va folosi dreptul de veto împotriva ei.

Antena 3

×
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close