Antena 3 CNN Externe Secretul din spatele acestor imagini te va uimi. Nimeni nu își dă seama de asta la prima vedere

Secretul din spatele acestor imagini te va uimi. Nimeni nu își dă seama de asta la prima vedere

Secretul din spatele acestor imagini te va uimi. Nimeni nu își dă seama de asta la prima vedere
06 Feb 2013   •   20:34

Kelvin Okafor, un britanic de origine nigeriană face senzație grație portretelor pe care le realizează. Și chiar dacă este de necrezut, acestea sunt pictate și nu realizate computerizat, scrie Daily Mail.

Britanicul a realizat portrete ale unor personalități celebre, cum ar fi Angelina Jolie, Amy Winehouse, Mother Teresa, prinţesa Diana sau Rihanna, folosind doar creioane, hârtie și cărbune pentru desen. Însă imaginile sunt atât de perfecte încât par create pe computer.



Secretul artistului este că, înainte de a se apuca de lucru, studiază fotografiile subiecților aleși mai multe ore sau zile.

"De obicei încep cu ochii. Pornind de acolo realizez forma feţei şi lucrez la detalii. Lucrez patru ore la început, iau o pauză de jumătate de oră, apoi lucrez iar patru sau cinci ore, iar apoi mai iau o pauză de jumătate de oră. Apoi, lucrez până nu mai pot. Uneori, pot lucra între zece sau 15 ore pe zi. În medie, am nevoie de 80 până la 100 de ore pentru un portret", dezvăluie britanicul.



Okafor provine dintr-o familie de nigerieni săraci, care a emigrat în Marea Britanie pentru a le oferi copiilor o viață mai bună.  În ciuda faptului că artistul şi-a câştigat notorietatea datorită talentului său şi acum poate încasa între 800 şi 3.000 de lire sterline pentru un portret comandat, locuiește încă într-o locuință socială, alături de familia lui.

O parte din desenele sale au expuse chiar la London’s Science Museum şi au un preţ de vânzare care poate ajunge până la 10.000 de lire sterline. Unul dintre portretele sale, cel al Regelui Hussein al Iordaniei, a fost achizitionat de văduva acestuia, Regina Noor.

Vezi aici mai multe lucrări ale artistului.

×
Subiecte în articol: britanic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close