Antena 3 CNN Externe Secretul lui George Soros! Afaceristul are o condamnare definitivă

Secretul lui George Soros! Afaceristul are o condamnare definitivă

Secretul lui George Soros! Afaceristul are o condamnare definitivă
Sursa foto: Foto: georgesoros.com
26 Noi 2017   •   17:43

Afaceristul George Soros are o condamnare penală definitivă în Franță pentru o fraudă bancară de milioane.

Mai precis, potrivit Lumea justiției, în anul 1988 Soros a înființat un grup de investiții – Quantum Funds, care a operat prin intervenții pe piețele bursiere în state din continentele nord american, european și asiatic.

În același an, Soros a cumpărat un pachet de acțiuni la banca franceză Societe Generale pentru suma de 50 de milioane de dolari. La câteva zile, printr-o speculație financiară, fondul de investiții al lui Soros a vândut o parte din ele, scoțând un profit considerabil de 2,3 milioane de dolari.

Statul francez l-a trimis în judecată la 20 decembrie 2000, în fața Tribunalului Corecțional din Paris, pe George Soros, pentru folosirea de informații privilegiate pentru specularea pieței bursiere, dovedind că afaceristul știa cum vor evolua titlurile bancare pe piață.

La 20 decembrie 2002, Tribunalul Corecțional din Paris l-a condamnat pe infractor la o amenda penală de 2,2 milioane euro.

La 24 martie 2005, Curtea de Apel Paris a respins apelul lui George Soros, confirmând sentința de la fond. Sentința a rămas definitivă și a fost trecută în cazierul lui Soros. Afaceristul a declarat recurs, iar Curtea de Casație a retrimis cauza la rejudecare la instanța de apel pe aspectul cuantumul amenzii penale. La 20 martie 2007, Curtea de Apel Paris i-a redus afaceristul speculant amenda penală la 940.507 euro.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close