Antena 3 Externe Securitate întărită la New York după atentatul de la Manchester Arena

Securitate întărită la New York după atentatul de la Manchester Arena

23 Mai 2017   •   08:23
Securitate întărită la New York după atentatul de la Manchester Arena
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
Autorităţile din New York au întărit măsurile de securitate în locuri sensibile după atentatul soldat cu 19 morţi luni seara la un concert la Manchester în Marea Britanie, relatează marţi AFP.

Autorităţile au precizat totuşi că nu au înregistrat o ameninţare specifică vizând teritoriul american.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat că a ordonat suplimentarea patrulelor "în locuri deosebit de sensibile" (metrou, aeroporturi...) ca "măsură de precauţie" în urma atentatului de la Manchester.

Atentatul a survenit cu ocazia unui concert al cântăreţei pop americane Ariana Grande la Manchester Arena, marea sală de concerte din acest oraş din nord-vestul Angliei. Atacul s-a soldat cu cel puţin 19 morţi şi aproape 50 de răniţi.

"Acest act aparent de terorism împotriva unui concert la care asistau mii de adolescenţi şi tineri, este un atac oribil şi inexplicabil împotriva valorilor noastre universale de fiinţe umane", a declarat guvernatorul într-un comunicat.

"New York este solidar cu poporul britanic şi cu prietenii noştri din toată lumea împotriva forţelor urii şi ale terorii", a adăugat Cuomo.

Departamentul american al Securităţii Interne a declarat că încearcă să obţină mai multe informaţii despre atentat şi este gata să acorde asistenţă omologilor săi britanici.

"Pentru moment nu avem informaţii care să indice o ameninţare specifică împotriva evenimentelor muzicale din SUA", a indicat departamentul într-un comunicat.

"Totuşi, publicul va putea constata măsuri de securitate întărite în interiorul şi în jurul locurilor evenimentelor publice, autorităţile luând măsuri de precauţie suplimentare", a adăugat el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close