Antena 3 CNN Externe Alertă de securitate la Londra | Un milion de oameni aduc un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a

Alertă de securitate la Londra | Un milion de oameni aduc un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a

Autoritățile britanice estimează că aproape un milion de oameni vor veni să îi aducă un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a, până luni dimineață când vor avea loc funerarile. Oamenii vor fi nevoiți să stea și 30 de ore la coadă.

de Maria Coman    |    14 Sep 2022   •   13:52

Aglomerația creată din cauza numărului mare de oameni care au venit să îi aducă un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a, ar putea bloca Londra.

Autoritățile susțin că există riscul ca pentru cei care sunt veniți special pentru a o omagia pe regină să nu ajungă la Westminster din cauza blocajelor.

Ziua de miercuri este una extrem de importantă, pentru că este ziua în care va avea loc procesiunea de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, acolo unde oamenii vor putea să intre să o vadă pe regină.

Ora 16:22, cu exactitate este momentul în care regina va părăsi Palatul Buckingham pentru ultima dată. Procesiunea aceasta va fi una în care vor fi puse în scenă toate simbolurile regalității. Va trece pe lângă toate elementele importante ale casei regale și ale regalității britanice în drumul său spre Westminster Hall.

În spatele sicriului se vor afla regele Charles al II-lea și de asemenea, frații săi și sora sa, Prințesa Anne, nepoții reginei, prințul Harry și prințul William.

Regina consoartă și Meghan Markle vor fi în mașini, care vor merge separat în fața convoiului.

Procesiunea militară va fi condusă de un maior de origine română, Chris Ghika, cel care i-a fost apropiat reginei.

Sunt oameni care au venit din Marea Britanie, din Statele Unite, de peste tot din lume ca să reușească să treacă prin fața sicriului în care se află regina.

Aeroportul Heathrow face modificări de zbor astfel încât în timpul paradei militare cerul Londrei să fie unul liniștit, să nu fie gălăgie, pentru că toată această procesiune, care ar trebui să dureze 46 de minute va fi una care se va desfășura în liniște, fără muzică, în semn de respect.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close