Antena 3 CNN Externe Sediul Russia Today din Gaza a fost distrus, într-un bombardament israelian: Echipa nu a fost atinsă

Sediul Russia Today din Gaza a fost distrus, într-un bombardament israelian: Echipa nu a fost atinsă

Sediul Russia Today din Gaza a fost distrus, într-un bombardament israelian: Echipa nu a fost atinsă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Noi 2012   •   15:52

Postul public Russia Today a anunţat duminică faptul că biroul său din oraşul Gaza al filialei în limba arabă a fost distrus în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un bombardament israelian împotriva unui centru de presă, care nu a provocat răniţi în rândul echipei RT, relatează AFP.
   
"Biroul Russia Today din Gaza, situat în Centrul de Presă al-Shawa, a fost distrus de un bombardament israelian asupra imobilului. Echipa nu a fost atinsă", a anunţat postul rus într-un comunicat.
   
"Filiala în limba arabă a RT, Rusiya Al-Yaum, a fost bombardat de către forţele israeliene, în Fâşia Gaza, în primele ore ale zilei de 18 noiembrie, cu aproximaţie la ora locală 1.30" (1.30, ora României), a precizat postul rus.
   
"Reporterul RT Suaeda al-Suerki şi cameramanul Mustafa al-Bayati nu au fost răniţi, deoarece au părăsit imobilul cu o oră înaintea atacului", a adăugat aceeaşi sursă.
   
"Birourile postului se aflau la ultimul etaj al unui imobil de 11 nivele, împreună cu cele ale altor instituţii media, între care Sky News, ITV şi agenţii de presă palestiniene", continuă RT.
   
"În total, partea israeliană a lansat patru rachete, dintre care una a lovit biroul RT", a mai precizat televiziunea.
   
Bombardamente israeliene au atins un centru media, în centrul oraşului Gaza, în noaptea de sâmbătă spre duminică, rănind cel puţin şase jurnalişti, potrivit unor surse medicale palestiniene.
   
Potrivit unor martori, acest complex a fost avariat grav. Jurnalişti care se aflau în interior au fost evacuaţi după primul raid, care a fost urmat de cel puţin alte două bombardamente asupra acestei locaţii. În complex se afla postul de televiziune al-Qods, considerat apropiat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close