Antena 3 CNN Externe Şeful Pentagonului: Am găsit PROBLEME în rândul celor care controlează ARSENALUL NUCLEAR

Şeful Pentagonului: Am găsit PROBLEME în rândul celor care controlează ARSENALUL NUCLEAR

Şeful Pentagonului: Am găsit PROBLEME în rândul celor care controlează ARSENALUL NUCLEAR
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Noi 2013   •   10:03
Secretarul american al Apărării Chuck Hagel le-a reamintit vineri forţelor însărcinate cu controlul arsenalului nuclear american că nu au "dreptul de a greşi", relatează AFP, conform Mediafax.
Şeful Pentagonului a subliniat că forţele strategice americane trebuie să dea dovadă de "profesionalism".
"Controalele riguroase pe care le-am efectuat în cadrul Departamentului Apărării au scos în evidenţă fapte care demonstrează o lipsă de profesionalism", a apreciat Hagel într-un discurs, la sediul comandamentului strategic al armatei americane (STRATCOM), în Nebraska.
 "Vreau să le zic profesioniştilor noştri din cadrul STRATCOM că nu au dreptul de a greşi în profesia pe care au ales-o. Este ceea ce americanii aşteaptă de la voi, de la noi toţi. Voi trebuie să fiţi la înălţime, noi toţi trebuie să fim la înălţime", a afirmat Hagel.
În opinia ministrului american, "perfecţiunea ar trebui să fie o normă" pentru forţele nucleare. 
La sfârşitul lui octombrie, patru ofiţeri din cadrul forţelor aeriene americane au fost pedepsiţi pentru că, în cazul a două incidente, au lăsat deschisă uşa care duce la postul de lansare a bombei atomice pe care ar fi trebuit să o păzească.
Cele două incidente reprezintă noi probleme pentru forţele strategice americane. În august, o inspecţie la forţele aeriene a calificat drept "nesatisfăcătoare" unitatea care se ocupă de controlul misiunilor intercontinentale (ICBM) de la Malmstrom.
În mai, 17 ofiţeri ai bazei de la Minot au rămas fără certificare după o evaluare incorectă a aptitudinilor lor de a desfăşura operaţiuni de lansare.
 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close