Antena 3 CNN Externe Semnal de alarmă din Parlamentul European: Suntem încercuiți!

Semnal de alarmă din Parlamentul European: Suntem încercuiți!

Semnal de alarmă din Parlamentul European: Suntem încercuiți!
de G.S.    |    22 Noi 2016   •   17:04

Europarlamentarul liberal Guy Verhofstadt a lansat un apel către europeni, cerându-le să se apere de "autocraţii" care ameninţă Uniunea Europeană şi valorile sale, transmite AFP.

Verhofstadt a făcut referiri clare la preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la preşedintele rus Vladmir Putin şi la preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump.

"Mi se pare că suntem tot mai încercuiţi de lideri autocraţi. Putin, Erdogan şi primele numiri în funcţie anunţate de Donald Trump mă îngrijorează profund", le-a spus Guy Verhofstadt jurnaliştilor prezenţi la Strasbourg, unde Parlamentul European se reuneşte în sesiune plenară.

Fostul premier belgian, care este şi negociatorul-şef pentru Brexit din partea Legislativului Uniunii Europene, a mai spus că "în loc de un cerc de prieteni, văd în jurul Europei un cerc format într-o măsură tot mai mare din persoane care nu doar că se aseamănă, ci au şi puncte de vedere comune, cum ar fi dorinţa de a distruge modul nostru de a gândi, de a ne distruge valorile şi de a distruge Uniunea Europeană, care reprezintă aceste valori".

Despre Vladimir Putin, Guy Verhofstadt a spus că "îi finanţează în mod deschis pe populişti şi pe extremiştii anti-europeni, pe partidele eurofobe din întreaga Europă".

Lui Recep Tayyip Erdogan, liberalul i-a reproşat că a luat în vizor toate mişcările turce de opoziţie active în Europa.

În ce-l priveşte pe preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Verhofstadt s-a referit la primele şi controversatele numiri în funcţie pe care le-a anunţat: cea a lui Jeff Sessions la Departamentul de Justiţie, cea a lui Mike Pompeo în fruntea CIA, cea a lui Michael Flynn în postul de consilier pentru securitate naţională. Sunt persoane care, a spus Guy Verhofstadt, "s-au aflat în prim-plan în ultimii ani prin comentarii neplăcute cu privire la diverse minorităţi".

Europarlamentarul belgian a discutat şi despre numirea în funcţia de consilier la Casa Albă a lui Steve Bannon, fost deţinător al publicaţiei online de extremă dreaptă Breitbart. Pe el, Verhofstadt a spus că îl bănuieşte că vrea să influenţeze alegerile din Germania şi Franţa prin intenţia de a lansa publicaţia Breitbart şi la Paris şi Berlin.

"Trebuie să ne apărăm, acest moment este unul crucial pentru istoria Uniunii Europene, e momentul să construim o uniune politică autentică, puternică şi eficientă", a mai spus europarlamentarul liberal.

Sursă: Agerpres
×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close