Antena 3 CNN Externe Sentinţă fără precedent în justiţie! Un bărbat a fost condamnat la 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă 

Sentinţă fără precedent în justiţie! Un bărbat a fost condamnat la 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă 

Sentinţă fără precedent în justiţie! Un bărbat a fost condamnat la 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă 
23 Feb 2018   •   23:32

Un bărbat turc a primit vineri 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru un atac cu bombă din 2013 în apropierea graniţei cu Siria, soldat cu moartea a 53 de persoane, a relatat vineri agenţia naţională de presă Anadolu, preluată de dpa şi AFP.

La 11 mai 2013, o explozie extrem de violentă provocată de două vehicule-capcană a ucis 53 de persoane la Reyhanli, o importantă localitate agricolă din sudul Turciei, situată în apropiere de frontiera cu Siria.

Acest atac cu bombă de la Reyhanli a fost, la acel moment, cea mai sângeroasă revărsare în Turcia a violenţelor din Siria. Cinci copii au murit atunci.

Ankara a imputat acest atac organizaţiei 'Acilciler', un mic grup turc marxist clandestin având legături cu serviciile de informaţii siriene. Acuzat de Ankara, regimul sirian a negat orice implicare.

Instanţa nu a stabilit însă şi dacă Nasir Eskiocak, principalul suspect, a acţionat în numele vreunei organizaţii.

El este prima persoană condamnată din cele 33 de persoane judecate pentru acest atentat. Nasir Eskiocak a recunoscut că este vinovat de pregătirea şi comiterea atacului, conform Anadolu.

Suspectul a fost arestat la circa o lună după atac, în timp ce încerca să fugă în Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sentinta turcia condamnare inchisoare viaţa
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close