Antena 3 CNN Externe Serviciile britanice au ratat cinci ocazii de a-l opri pe Salman Abedi, autorul atentatului de la Manchester Arena

Serviciile britanice au ratat cinci ocazii de a-l opri pe Salman Abedi, autorul atentatului de la Manchester Arena

Serviciile britanice au ratat cinci ocazii de a-l opri pe Salman Abedi, autorul atentatului de la Manchester Arena
25 Mai 2017   •   14:27

Autorul atacului de la Manchester Arena, Salman Abedi, era în atenția autorităților britanice, opiniile sale extremiste fiind semnalate în repetate rânduri. Cu toate acestea, el nu a fost oprit de polițiști, relatează The Telegraph, potrivit Libertatea.

Agenţiile britanice de luptă împotriva terorismului au fost luate la întrebări în urma unor dezvăluiri potrivit cărora Salman Abedi le-a spus unor prieteni că ”este în regulă să fii atacator sinucigaș”, determinându-i pe aceștia să sune la o linie de urgenţă antitero înfiinţată de Guvern.

Mai mult, potrivit unor surse, autorităţile au fost informate în legătură cu pericolul reprezentat de Abedi cel puţin în cinci rânduri, în decurs de cinci ani. El a trecut la fapte luni seară, când s-a aruncat în aer la Manchester Arena, la finalul concertului susținut de Ariana Grande. 22 de oameni au murit și peste 100 au fost răniți.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Manchester Arena
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close