Antena 3 CNN Externe Şi românii candidează în Spania şi Italia

Şi românii candidează în Spania şi Italia

Şi românii candidează în Spania şi Italia
27 Mai 2007   •   10:06

Cel puţin 20 de români şi-au depus candidaturile la alegerile locale din Spania. Singurul cu şanse de a intra în consiliul local este Gică Craioveanu, numarul 2 pe lista Partidului Popular din Getafe. Românii au şi un candidat la postul de primar, în oraşul Alcala de Henares, unde se află cea mai mare comunitate de români din Spania. Unii dintre românii care vor să-şi exprime votul la aceste alegeri, consideră important să existe un reprezentant al comunitaţii în consiliile locale.

În toată Spania s-au înscris la vot peste 58.000 de români, iar datele privind participarea lor sunt foarte de greu de obţinut. Biroul Electoral a precizat că aceste calcule vor putea fi determinate în zilele următoare.

Şi în Italia sunt alegeri locale şi candidaţi români pe liste pentru posturi de consilier, în mai multe oraşe. Partidul Identitatea Românească are 8 candidaţi în toată Italia şi speră să obţină cel puţin un post în administraţia locală. Românii cu reşedinţa în Italia pot participa pentru prima oară la aceste alegeri locale, pentru că au devenit cetăţeni comunitari la 1 ianuarie 2007. Pot vota şi pot fi aleşi în funcţiile de consilier în primării.

Până acum s-au încris pe listele electorale şi au obţinut cartea de alegător aproape 5.200 de români. Candidaţii români pentru ocuparea unei funcţii de consilier municipal se plâng că le-a fost greu să mobilizeze comunitatea românească la vot din cauza dezinformării. Candidaţii români au nevoie de cel puţin 200 de voturi pentru a putea ocupa o funcţie de consilier municipal. Toţi cred că odată cu obţinerea unei astfel de funcţii, îi vor putea ajuta pe români să se integreze mai bine.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close