Antena 3 CNN Externe Siguranţa în faţa cutremurelor a centralei de la Fukushima, atestată de un document vechi de un deceniu

Siguranţa în faţa cutremurelor a centralei de la Fukushima, atestată de un document vechi de un deceniu

Siguranţa în faţa cutremurelor a centralei de la Fukushima, atestată de un document vechi de un deceniu
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Mai 2011   •   20:10

Organele de reglementare din cadrul centralei nucleare de la Fukushima s-au bazat pe un document de atestare de o singură pagină şi vechi de aproape un deceniu, în evaluarea gradului de siguranţă al centralei în faţa cutremurelor şi a tsunami-urilor , relatează Yahoo!News.

Documentul respectiv, emis în decembrie 2001, excludea posibilitatea unui tsunami suficient de puternic încât să poată afecta centrala, dar oferea argumente sărăcăcioase care să susţină această ipoteză. În următorii nouă ani, în pofida progreselor tehnologice din domeniul ştiinţei cutremurelor şi tsunami-urilor, documentul a adunat doar praf şi nu a fost niciodată actualizat.

În 2010, când experţii de la Tokyo Electric Power Company (TEPCO) au reevaluat în sfârşit gradul de siguranţă al centralei, concluzia finală a fost aceeaşi: structura va rămăne în afara oricărui pericol, în oricare dintre scenariile imaginate.

În toată această perioadă, studiile în domeniul seismologiei au arătat de nenumărate ori pericolul producerii unor tsunamiuri uriaşe care să lovească coasta de nord-est a Japoniei.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close