Antena 3 CNN Externe Singura supravieţuitoare a catastrofei aeriene din Comore: Am simţit ceva asemănător electricităţii

Singura supravieţuitoare a catastrofei aeriene din Comore: Am simţit ceva asemănător electricităţii

Singura supravieţuitoare a catastrofei aeriene din Comore: Am simţit ceva asemănător electricităţii
01 Iul 2009   •   22:31

Fata care a supravieţuit prăbuşirii avionului Airbus A310 în largul Insulelor Comore a declarat, miercuri, că a simţit ceva care se aseamănă cu ?electricitatea?, informează AFP care-l citează pe secretarul de Stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet. Bahia Bakari, în vârstă de 12 ani, este singura care mai este în viaţă dintre cele 153 de persoane ce se aflau la bordul aeronavei.

"Ea a povestit că pasagerilor li s-a spus să îşi lege centurile, la un moment dat. Apoi, fata a spus că ar fi simţit puţin ceva asemănător electricităţii, acesta este termenul pe care l-a folosit", a declarat, la postul de radio RTL, Joyandet, care i-a făcut o vizită tinerei spitalizate după ce a suferit o fractură de claviculă şi arsuri la un genunchi.

"Şi apoi, foarte repede, s-a trezit în apă, agăţată de un fragment de avion cu ajutorul căruia a reuşit să rămână în viaţă timp de aproximativ zece ore", a continuat el.

Tânăra Bahia Bakari călătorea cu mama sa în avionul A310 al companiei Yemenia, ce venea din Marsilia, sudul Franţei. Până în prezent nu a mai fost găsit niciun alt supravieţuitor al catastrofei. Echipele de salvare au reuşit să localizeze una dintre cutiile negre ale aeronavei.

Avionul companiei Yemenia de tip Airbus A310, cu peste 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit, marţi, în largul Insulelor Comore, din Oceanul Indian. Ulterior s-a aflat că aparatul avea defecţiuni şi nu ar fi trebuit să decoleze.

Miercuri, la Paris, mai mulţi tineri au blocat decolarea unei aeronave a aceleiaşi companii tocmai pentru a atrage atenţia asupra riscului la care se expun călătorii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident aviatic Oceanul Indian
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close