Antena 3 CNN Externe Singuraticul George, cea mai rară creatură din lume, a murit în Insulele Galapagos

Singuraticul George, cea mai rară creatură din lume, a murit în Insulele Galapagos

Singuraticul George, cea mai rară creatură din lume, a murit în Insulele Galapagos
25 Iun 2012   •   13:58

Broasca ţestoasă cunoscută sub porecla Singuraticul George (Lonesome George),considerată cea mai rară creatură vie din lume, a murit la aproape 100 de ani, în arhipelagul Galapagos, administrat de Ecuador, informează AP. Lonesome George era, de asemenea, considerat ultimul reprezentant la subspeciei Chelonoidis nigra abingdoni, localizată pe insula Pinta din Galapagos, aflat în Oceanul Pacific.

Oamenii de ştiinţă l-au descoperit pe Singuraticul George în decembrie 1972 în iunsula Pinto din Galapagos, numind-o în onoarea actorului american George Gobel. Ulterior, broasca, unica reprezentantă a subspeciei amintite, a fost transferată la staţia de cercetare Charles Darwin din arhipelag.

În decurs de zeci de ani, oamenii de ştiinţă au încercat să obţină pui în urma uniunii dintre Singuraticul George şi broaşte ţestoase din alte subspecii din Galapagos, dar fără rezultat.

La momentul decesului, broasca ţestoasă cântărea 88 de kilograme, iar lungimea sa se apropia de 180 de centimetri. Singuraticul George, după cum susţin oamenii de ştiinţă, nici nu era atât de bătrân, deoarece reprezentanţii acestei subspecii, spun ei, îşi pot păstra capacitatea de reproducere până la vârsta de 200 de ani.


×
Subiecte în articol: broasca testoasa
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close