x close

Atac devastator în Siria. Regimul sirian a lansat din avioane butoaie cu explozivi

de S.T.    |    27 Aug 2016   •   16:45
Atac devastator în Siria. Regimul sirian a lansat din avioane butoaie cu explozivi 534

Cel puțin 15 civili au fost uciși și mai mulți au fost răniți sâmbătă de două butoaie cu explozivi lansate de regimul sirian din avioane asupra unui cartier al rebelilor în orașul divizat Alep, potrivit organizației Observatorul Sirian Pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

„Butoaiele au fost largate la interval de câteva minute asupra cartierului al-Maadi, lângă un cort unde oameni primeau condoleanțe pentru locuitorii uciși în această săptămână în cartierul vecin Bab al-Nayrab”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

„Întâi a fost aruncat un prim butoi, iar atunci când oamenii s-au adunat și ambulanțe au sosit, un al doilea butoi a fost largat și au fost și mai mulți morți. O ambulanță a fost complet distrusă”, relatează un corespondent al AFP din partea rebelă a orașului Alep.

Fosta capitală economică a Siriei, Alep, este împărțită în două din iulie 2012, având la est cartierele rebelilor și la vest cartierele aflate sub controlul regimului de la Damasc.

Potrivit AFP, regimul de la Damasc lansează aproape zilnic butoaie cu explozivi, care fac mii de victime de partea opoziției.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati