Antena 3 CNN Externe Siria, la un pas de război. Atenţionarea vine de la secretarul general al ONU

Siria, la un pas de război. Atenţionarea vine de la secretarul general al ONU

Siria, la un pas de război. Atenţionarea vine de la secretarul general al ONU
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    08 Iun 2012   •   13:19

Pericolul unui război civil în Siria este "iminent şi real", a avertizat joi seară secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, informează agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit lui Ban Ki-moon, "teroriştii trag foloase din haosul" actual. La rândul său, mediatorul internaţional Kofi Annan a evocat premisele unui grup de contact internaţional asupra Siriei.

Secretarul general s-a exprimat în faţa Consiliului de Securitate, reunit la New York pentru a discuta despre criza siriană în ziua următoare masacrului de la Al-Koubeir, în provincia Hama, unde 78 de civili au fost ucişi, potrivit opozanţilor regimului de la Damasc.

Anterior, Ban Ki-moon a calificat drept "scandalos şi revoltător" acest masacru. El a indicat de asemenea că s-a tras cu "arme uşoare" asupra observatorilor ONU care au încercat să meargă acolo. Diplomaţi ai ONU au vorbit apoi despre arme grele.

Mediatorul internaţional Kofi Annan a confirmat la rândul său joi seară că "discuţii sunt în curs de desfăşurare cu privire la posibilitatea de stabilire a unui grup" de contact internaţional asupra Siriei.

Acest grup ar trebui "să includă ţări ce au o influenţă asupra uneia sau celeilalte tabere, guvernul şi opoziţia", a spus el într-o conferinţă de presă, fără a preciza lista de membri ai acestui grup.





×
Subiecte în articol: razboi Siria razboi civil Ban Ki-moon
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close