Antena 3 CNN Externe Siria: "Situaţia este rea şi va fi şi mai rea"

Siria: "Situaţia este rea şi va fi şi mai rea"

Siria: "Situaţia este rea şi va fi şi mai rea"
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
29 Oct 2012   •   16:49

Negocierile pentru oprirea conflictului din Siria trebuie să continue, în ciuda eşecului ultimului acord de pace, care a fost încălcat flagrant de ambele părţi beligerante.

"Situaţia este rea şi va fi şi mai rea", a declarat luni, negociatorul din partea ONU şi al Ligii Arabe, Lakhdar Brahimi, într-o întâlnire avută cu ministrul de externe rus, Sergei Lavrov, la Moscova.

"Guvernul sirian ne spune că se luptă cu teroriştii şi este dreptul său să-şi apere cetăţenii. De cealaltă parte, rebelii se plâng că se confruntă cu o guvernare foarte cruntă, care îi persecută şi îi vânează. Şi ei îşi revendică acelaşi drept defensiv", a mai spus Brahimi.

Oficialul internaţional a mai spus că eşecul acordului de încetare a focului nu a slăbit dorinţa de a găsi soluţii pentru o rezolvare a conflictului.

"Obiectivul nostru principal este să-i aducem pe sirieni, care se luptă între ei, la masa negocierilor şi să punem capăt astfel violenţelor din această ţară. Este esenţial ca acest scop să fie prioritar pentru toţi cei care au influenţă în Siria, indiferent dacă sunt de partea forţelor guvernamentale sau de partea opozanţilor", a completat Lavrov.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat "profund dezamăgit" de faptul că termenul de încetare al focului nu a fost respectat şi a recomandat ambelor părţi, să pună capăt, definitiv, tuturor ostilităţilor.

×
Subiecte în articol: Sergei Lavrov Siria Moscova Ban Ki-moon
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close