Antena 3 CNN Externe Situație dramatică pentru Qatar Airways, după sancțiunile vecinilor din Golf. Riscuri uriașe pentru companie

Situație dramatică pentru Qatar Airways, după sancțiunile vecinilor din Golf. Riscuri uriașe pentru companie

Situație dramatică pentru Qatar Airways, după sancțiunile vecinilor din Golf. Riscuri uriașe pentru companie
07 Iun 2017   •   11:11

Tensiunile diplomatice dintre Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite ar putea avea un efect catastrofal asupra companiei Qatar Airways.

Pe lângă ruperea relațiilor diplomatice, cele două țări au închis și spațiul aerian pentru aeronavele din Qatar. Mai mult, se pare că există și sancțiuni din partea Bahrain-ului, ceea ce înseamnă că pentru avioanele companiei misiunea este aproape imposibilă.

Potrivit Flightradar24, Bahrain permite accesul în spațiul său aerian doar pe un singur culoar de zbor și, dacă va interzice complet accesul, avioanele Qatar Airways ar fi condamnate să rămână la sol.

Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite sunt parte a unui acord care interzice limitarea accesului la spațiul aerian, însă acest lucru nu pare să aibă vreo importanță.

Qatar Airways este una dintre cele mai importante companii aeriene din lume, fiind chiar desemnată cea mai bună în 2015.

 

×
Subiecte în articol: Qatar spatiu aerian sanctiuni
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close