Antena 3 CNN Externe Snowden intervine în scandalul demiterii șefului FBI. Semnalul de alarmă tras de fostul spion

Snowden intervine în scandalul demiterii șefului FBI. Semnalul de alarmă tras de fostul spion

Snowden intervine în scandalul demiterii șefului FBI. Semnalul de alarmă tras de fostul spion
Sursa foto: sursa foto: Agerpres/ EPA
10 Mai 2017   •   12:48

Fostul contractor american Edward Snowden şi-a exprimat îngrijorarea într-un mesaj difuzat pe Twitter faţă de concedierea lui James Comey de către Donald Trump, deşi fostul director al FBI a făcut totul pentru a-l prinde pe avertizorul de integritate, relatează postul de televiziune francez Europe1.

Când este vorba de a apăra democraţia, Edward Snowden este capabil să lase deoparte animozităţile, notează postul de televiziune citat. La anunţarea concedierii directorului FBI de către Donald Trump, avertizorul de integritate american - aflat la originea dezvăluirilor despre amploarea interceptărilor efectuate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA) - i-a luat apărarea în mod deschis lui James Comey, care timp de mai mulţi ani nu a încetat să-l urmărească pentru a-l încarcera.

Snowden a lansat un apel către americani să se opună concedierii lui Comey. Snowden, refugiat în Rusia, a invitat "fiecare american să condamne o astfel de interferenţă politică în activitatea FBI". "Acest director al FBI a încercat mai mulţi ani să mă încarcereze din cauza activităţilor mele politice. Dacă eu pot să mă opun concedierii sale, atunci şi voi puteţi", a adăugat el.

Marţi, Edward Snowden a susţinut o videoconferinţă pentru mai multe universităţi canadiene. Militantul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de destituirea şefului FBI, informează Radio-Canada. "Acest gest este încă o ilustrare a dispreţului faţă de controalele democratice exercitate în privinţa persoanelor aflate în poziţii de putere", a afirmat el.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Edward Snowden
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close