Antena 3 CNN Externe Şocant! Sute de bebeluşi ucişi pentru organe

Şocant! Sute de bebeluşi ucişi pentru organe

Şocant! Sute de bebeluşi ucişi pentru organe
03 Mai 2007   •   19:25
Un scandal monstruos zguduie Ucraina. Părinţii şi organizaţiile pentru drepturile omului acuză că sute de bebeluşi au fost ucişi în maternităţi. Cadavrele ar fi fost folosite pentru terapia cu celule stem sau pentru trafic cu organe. Scandalul a izbucnit când mai multe mame s-au plâns că bebeluşii lor au dispărut în mod misterios. Medicii le-au spus că au murit sau că au fost furaţi însă nu i-a crezut nimeni. În urma unei anchete, mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au descoperit nu mai puţin de 300 de cazuri similare. Cele mai multe, la o maternitate din Harkov.

?Mi s-a spus că fetiţa mea a murit la 4:30 dimineaţa. Am întrebat care a fost cauza şi mi-au spus că i-a cedat inima. Am cerut să o văd, dar m-au refuzat şi mi-au spus că nu se poate, pentru că a fost transferată în altă parte?, povesteşte mama unui copil dispărut. O altă femeie spune că a ?născut foarte repede, cam la o oră după ce m-am internat. Nu mi-am văzut copilul, pentru că mi l-au luat imediat?.

Femeile acuză că nou-născuţii au fost ucişi de medici, care ar avea legătură cu o reţea internaţională de trafic de organe. În alte cazuri, din cadavrele bebeluşilor ar fi fost extrase celule stem. ?Când am exhumat rămăşiţele unui copil, am descoperit că sicriul fusese deschis şi că trupul copilului era dezmembrat?, declară Tatyana Isayeva, activist pentru drepturile omului.

Bănuielile macabre au fost întărite în urma analizării câtorva cadavre. Isayeva continuă şi explică: ?Expresia feţei înseamnă că bebeluşul ţipa. Probabil ţipa puternic, pentru că are limba scoasă. Extracţia organelor a avut loc când copilul era încă în viaţă?. Cazul dispariţiilor misterioase este anchetat şi de Consiliul Europei.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close