Antena 3 CNN Externe SoJust cere UE monitorizarea reformei justiţiei

SoJust cere UE monitorizarea reformei justiţiei

SoJust cere UE monitorizarea reformei  justiţiei
16 Mai 2007   •   23:47

Asociaţia ?Societatea pentru Justiţie? (SoJust) a sesizat mai multe instituţii oficiale ale Uniunii Europene cu privire la ?escaladarea evenimentelor din România?, cu accent pe ?nesocotirea repetată a independenţei justiţiei de către structuri ale statului şi politicieni cu funcţii de demnitate publică din România?. SoJust a solicitat instituţiilor europene să se implice, în mod activ, prin mecanismele legale pe care le au la îndemână, în monitorizarea reformei justiţiei din România.

?Este nevoie ca reforma în justiţie, demarată cu multe greutăţi şi sacrificii, să continue, tocmai pentru că justiţia reprezintă unul dintre pilonii necesari în democratizarea profundă a României?, se arată în comunicatul SoJust.

Asociaţia menţionează printre ?presiunile exercitate asupra sistemului de justiţie, solicitarea ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, ca reprezentanţii CSM să avizeze revocarea procurorului Doru Ţuluş din funcţia de şef al Secţiei a II-a din cadrul DNA fără o anchetă administrativă prealabilă şi fără informarea procurorului general al României sau a Direcţiei?.

Comunicatul SoJust menţionează şi ?chemarea unor procurori şi ofiţeri judiciari în faţa comisiei parlamentare care anchetează modul în care se fac interceptările telefonice, în condiţiile în care aceştia au în derulare anchete penale privind diverşi oameni politici, iar singurul organism legal chemat să sancţioneze eventualele abuzuri într-o cauză concretă este instanţa judecătorească şi nu puterea legislativă?.

Rompres

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close