Antena 3 CNN Externe Somalia. Tânără divorţată, ucisă cu pietre pentru adulter de islamişti

Somalia. Tânără divorţată, ucisă cu pietre pentru adulter de islamişti

Somalia. Tânără divorţată, ucisă cu pietre pentru adulter de islamişti
19 Noi 2009   •   15:24

O femeie de 20 de ani, care divorţase, a fost acuzată de adulter în Somalia şi, după ce a fost îngropată în pământ până la brâu, a fost ucisă cu pietre de către islamişti în faţa unei mulţimi de aproximativ 200 de persoane, transmite BBC. Totul s-a petrecut într-un sat situat la 400 de kilometri nord-vest de capitala Mogadishu.

Un judecător care lucrează pentru grupul de militanţi al-Shabab a spus că tânăra a avut o aventură cu un bărbat necăsătorit în vârstă de 29 de ani. Judecătorul a precizat că femeia a născut un copil nelegitim şi a fost găsită vinovată de adulter, pedeapsa iubitului ei fiind de 100 de lovituri de bici.

Aceasta este a doua oară când o femeie este omorâtă cu pietre pentru adulter de către gruparea al-Shabab. Gruparea controlează o zonă destul de mare din sudul Somaliei, unde a impus o interpretare strictă a legii islamice.


Potrivit felului în care al-Shabab interpretează legea Sharia, oricine a fost căsătorit şi are o aventură amoroasă - chiar şi cei care au divorţat - este vinovat de adulter, pedeapsa fiind de moarte prin aruncarea cu pietre. O persoană necăsătorită care întreţine relaţii sxuale în afara căsătoriei este pasibilă de o pedeapsă de 100 de biciuiri.

Potrivit corespondenţilor BBC din estul Africii, acesta este cel de-al patrulea caz din acest an al unei persoane ucise cu pietre pentru adulter în Somalia. La începutul acestei luni, un bărbat a fost omorât cu pietre pentru adulter în oraşul port Merka, situat la sud de Mogadisu. Prietena sa însărcinată a fost cruţată de pedeapsă până când a născut.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Somalia
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close