Antena 3 CNN Externe Sondaj: Unu din patru germani ar vota cu un partid anti-euro la alegerile din septembrie

Sondaj: Unu din patru germani ar vota cu un partid anti-euro la alegerile din septembrie

Sondaj: Unu din patru germani ar vota cu un partid anti-euro la alegerile din septembrie
de N.B.    |    11 Mar 2013   •   21:09

Unul din patru germani ar opta pentru un partid care doreşte să renunţe la euro la votul din septembrie, când au loc alegerile federale, arată un sondaj de opinie ce relevă îngrijorările din Germania privind costurile crizei din zona euro.

Conform Reuters, partidele principale din Germania rămân ferme pe poziţiile pro-euro pe care le-au adoptat, în ciuda nemulţumirilor privind împrumuturile pentru ţări ca Grecia.

Naţionalismul radical nu a reuşit să adune mulţi adepţi în Germania. Vocile eurosceptice nu au reuşit să se facă auzite, în special din cauza tabuului creat de crimele naziştilor din trecut.

Totuşi, un sondaj de opinie realizat la iniţiativa revistei Focus arată că 26% dintre germani iau în considerare să susţină un partid care doreşte să îndepărteze Germania de UE. În segmentul de vârstă 40-49 de ani, 40% ar vota un astfel de partid.

Anterior, partidele eurosceptice din Germani nu au reuşit să strângă suficienţi simpatizanţi. Unul dintre puţinele care au reuşit să obţină reprezentanţi în adunarea regională bavareză, partidul "Votanţii liberi" nu a reuşit să găsească suficiente voturi la nivel naţional.

×
Subiecte în articol: germani alegeri Germania
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close