x close

Soţia unuia din candidaţii pentru preşedinţia SUA: "A decis să se RETRAGĂ". Milioane de americani, şocaţi de declaraţie

de O.P.    |    19 Oct 2012   •   08:20
Soţia unuia din candidaţii pentru preşedinţia SUA: "A decis să se RETRAGĂ". Milioane de americani, şocaţi de declaraţie

Alegerile din SUA pentru fotoliul de preşedinte au intrat în linie dreaptă, iar armele cu care luptă cei doi candidaţi se înteţesc. Ann Romney, soţia candidatului republican în alegerile de la 6 noiembrie, a declarat joi că cuplul se va retrage din viaţa politică în cazul în care Mitt Romney nu va fi ales, într-un interviu pentru emisiunea "The View" a postului ABC, relatează AFP.

"Absolut. El nu va candida din nou şi nici eu", a declarat Ann Romney când prezentatorul a întrebat-o dacă o înfrângere în alegerile prezidenţiale ar însemna sfârşitul carierei politice a soţului ei. Ann Romney a declarat că i-a fost dificil să îl lase pe soţul ei să îşi încerce norocul a doua oară, după eşecul înregistrat în alegerile prezidenţiale din 2008.

"Este o perioadă dificilă", a declarat ea despre presiunea din cadrul campaniei electorale şi publicitatea negativă afişată de ambele tabere. "Nu mi-ar plăcea să trăiesc aceste lucruri din nou. A fost o decizie foarte dură pentru mine să îl las să revină", a adăugat ea. "Dar am sismţit că soţul meu poate oferi ceva unic americanilor", a subliniat soţia candidatului republican.

Ann Romney, care este implicată în campanie alături de soţul său de mai multe luni, a declarat că nu se mai uită la televizor, mai ales atunci când se află într-un stat disputat ca Ohio (nord) sau Virginia (est), în care sunt difuzate spoturi de campanie din abundenţă. În plus, ea şi-a reafirmat poziţia împotriva avortului, un subiect faţă de care poziţia soţului ei a evoluat în ultimii ani.

"Vestea bună este că nu eu candidez la preşedinţie şi nu trebuie să spun ceea ce simt, dar sunt pentru viaţă ("pro-life"). Sunt fericită să pot spune acest lucru", a declarat ea.

Ann Romney a explicat că soţul său vrea să le lase pe femei să aleagă ("pro-choice") pe când era guvernator al statului Massachusetts (nord-est), dar că poziţia lui a evoluat după ce a meditat la utilizarea embrionilor în cadrul cercetării asupra celulelor de suşă. În prezent Mitt Romney se opune avortului, cu excepţia cazurilor de viol, incest sau când viaţa mamei se află în pericol.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati