Antena 3 Externe Spania este cel mai mare investitor al UE

Spania este cel mai mare investitor al UE

27 Mai 2007   •   16:21
Spania este cel mai mare investitor al UE

Spania, Franţa, Luxemburg şi Marea Britanie au fost principalii actori ai comerţului Uniunii Europene (UE27), în privinţa investiţiilor străine în interiorul Uniunii, indică raportul Eurostat (oficiul de statistică al UE) asupra investiţiilor străine directe. Spania a investit 60 miliarde euro în statele membre UE, Marea Britanie a investit 57 miliarde euro, iar Franţa - 48 miliarde euro.

Principalul beneficiar net al investiţiilor străine directe venite din statele membre UE a fost Luxemburg, care a atras investiţii în valoare de 57 miliarde euro. Marea Britanie a atras investiţii străine directe de 55 miliarde euro din alte state UE, iar în Franţa au intrat FDI în valoare de 45 miliarde euro din alte state UE. Calculul afluxurilor de investiţii străine directe s-a realizat, pentru simplificare, cu UE 27 şi pentru anul 2005 şi pentru anul 2006, chiar dacă România şi Bulgaria au aderat la UE abia în 1 ianuarie 2007.

Rompres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close