Antena 3 CNN Externe Spania. Primul consulat român de după integrare

Spania. Primul consulat român de după integrare

Spania. Primul consulat român de după integrare
08 Mar 2007   •   20:44

La Sevilla, a fost inaugurat primul Consulat General al României de după integrare. Inaugurarea de la Sevilla a avut loc, după ce Consulatul a primit, deja, solicitări de la aproximativ 400 de persoane. Numărul lor este în creştere, pe măsură ce românii stabiliţi aici află de existenţa instituţiei. Consulul general al României la Sevilla este o femeie. Monica Ştirbu este de părere că misiunea instituţiei nu se limitează doar la furnizarea de documente.

?Trebuie ridicat puţin nivelul, trebuie cunoscută România aşa cum este ea. Cum suntem noi toţi, plăcuţi, ospitalieri, nişte oameni care avem o cultură generală vastă?, a afirmat Monica Ştirbu. Acesta este primul consulat al României deschis în Uniunea Europeană, după integrare. Consulatul de la Sevilla a început să funcţioneze de la mijlocul lunii ianuarie. Însă, puţini români au aflat de existenţa sa.

Românii sunt bucuroşi că nu mai sunt nevoiţi să călătorească sute de kilometri până la Madrid, ca să-şi rezolve problemele. Noul Consulat General al României de la Sevilla va acoperi necesităţile românilor din mai multe regiuni din Spania.

Antena 3

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close