Antena 3 CNN Externe Spărgătorii de bancomate i-au speriat pe australieni. ATM-urile din Sydney au căzut pradă infractorilor români

Spărgătorii de bancomate i-au speriat pe australieni. ATM-urile din Sydney au căzut pradă infractorilor români

Spărgătorii de bancomate i-au speriat pe australieni. ATM-urile din Sydney au căzut pradă infractorilor români
15 Aug 2013   •   12:26

O bandă de infractori români a folosit o tehnologie "aproape nedetectabilă" pentru a sustrage bani de la utilizatorii de ATM-uri la Sydney, valoarea prejudiciului fiind de 100.000 de dolari, potrivit poliţiei, citate de radioteleviziunea australiană SBS şi Mediafax.
   
Infractorii au vizat cel puţin 15 ATM-uri şi au furat aproximativ 100.000 de dolari, a precizat poliţia, adăugând că aceştia au venit probabil prin Statele Unite.
   
Dispozitivele folosite de români sunt "foarte sofisticate comparativ cu cele din trecut", fiind aproape "nedetectabile", a precizat un detectiv, colonelul Dyson.
   
El a explicat că dispozitivele au fost introduse fraudulos în ATM-uri pentru a înregistra datele, în timp ce o cameră video minusculă înregistra codurile PIN.
   
Detectivul nu a confirmat că banda era formată din romi, dar a afirmat că majoritatea banilor furaţi au fost trimişi în România.
 

×
Subiecte în articol: infractori ATM bancomat hoti romani Australia
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close