x close

"Spuneţi NU şantajului". Mesajul lui Tsipras pentru alegătorii greci

de D.D.    |    03 Iul 2015   •   16:53
"Spuneţi NU şantajului". Mesajul lui Tsipras pentru alegătorii greci 407

Premierul grec Alexis Tsipras a îndemnat, vineri, alegătorii să nu cedeze "şantajului" creditorilor internaţionali.
   
"Referendumul de duminică nu este despre oportunitatea rămânerii Greciei în zona euro", a declarat Tsipras într-un discurs televizat adresat naţiunii, subliniind că doreşte rămânerea ţării în spaţiul monedei unice.
   
"Vă îndemn ca, la referendum, să spuneţi "nu" ultimatumurilor, şantajului, diviziunilor şi temerilor", a declarat Tsipras, potrivit BBC News.
   
Referindu-se la raportul Fondului Monetar Internaţional prezentat joi, Tsipras a apreciat că evaluarea economică justifică poziţia Guvernului Greciei în favoarea restructurării datoriei suverane a ţării.

"Raportul FMI justifică opţiunea noastră de a nu accepta un acord care ar evita o problemă majoră, cea a datoriilor", a subliniat Tsipras. "Un vot negativ la referendum va însemna continuarea negocierilor cu creditorii în condiţii mai bune decât până acum", a spus premierul grec.
   
Germania a exclus, vineri, posibilitatea restructurării datoriei suverane a Greciei, în pofida recomandării Fondului Monetar Internaţional în acest sens şi a avertismentului că Atena va avea nevoie de 50 de miliarde de euro în plus până în anul 2018.

Conform unui raport elaborat de FMI, guvernul de la Atena, condus de premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras, a gestionat ineficient sistemul financiar şi economic al Greciei, agravând situaţia în ultimele luni,

Grecia ar avea nevoie de o restructurare a datoriei şi de fonduri suplimentare în valoare de 50 de miliarde de euro până în anul 2018, din care 36 de miliarde ar proveni din partea zonei euro, arată calculele Fondului Monetar Internaţional.


Citeşte mai multe despre:

Grecia criza Grecia Alexis Tsipras
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati