Standard&Poor's: Liderii europeni sunt dezbinaţi şi mereu cu un pas în urma crizei datoriilor

de G.S.    |    15 Ian 2012   •   14:58
Standard&Poor's: Liderii europeni sunt dezbinaţi şi mereu cu un pas în urma crizei datoriilor Foto: financialregulationforum.com
Liderii europeni sunt dezbinaţi şi mereu cu un pas în urma crizei datoriilor de stat, însă Banca Centrală Europeană a acţionat decisiv pentru stabilizarea pieţelor de credit şi are un rol „constructiv”, a declarat un director al agenţiei Standard&Poor's, conform agenţiei Bloomberg.

Acţiunile anticriză ale politicienilor europeni nu au ţinut pasul cu riscurile, iar pactul fiscal convenit în decembrie la iniţiativa cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui fracenz Nicolas Sarkozy nu este o realizare semnificativă, consideră reprezentantul agenţiei de rating.

Analiştii S&P consideră că riscurile generate de criză sunt tot mai ameninţătoare.

Acestea sunt înclinate către înrăutăţire, conform prognozelor aceleiaşi agenţii, pe o perioadă de până la doi ani. Astfel, sunt posibile şi noi retrogradări.

Liderii europeni fac eforturi pentru a menţine zona euro în formula actuală, după ce criza a lovit Grecia, Portugalia, Irlanda şi, mai nou, Italia şi Spania.

Parteneri
x close