Antena 3 CNN Externe Statele Unite, în alertă. Un uragan de categoria 4 ar putea lovi teritoriul american

Statele Unite, în alertă. Un uragan de categoria 4 ar putea lovi teritoriul american

Statele Unite, în alertă. Un uragan de categoria 4 ar putea lovi teritoriul american
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Oct 2015   •   18:59

Un uragan a pus în alertă mai multe state americane de pe coasta de est. Uriaşa furtună a trecut de Insulele Bahamas, unde a provocat mari pagube. În larg, o navă cu 33 de oameni la bord este dispărută. Semne ale uraganului sunt vizibile şi în oraşele americane, unde s-au produs inundaţii.

 
Mai multe echipe de salvare au pornit în căutarea navei El Faro, în zona Insulelor Bahamas. Vasul, construit în 1975 a fost surprins de uraganul Joaquin, având la bord 28 de marinari americani şi 5 polonezi. Cargoul a fost, se pare, avariat de furtună, iar echipajul a cerut ajutor.
 
O altă navă, cu un echipaj de 12 oameni a fost, de asemenea, surprinsă de uragan, aproape de Haiti. Paza de coastă a reuşit însă să-i salveze pe marinari.
 
Uraganul şi-a făcut simţită prezenţa şi pe teritoriul Statelor Unite. În Carolina de Nord şi Carolina de Sud, ploile torenţiale au provocat puternice inundaţii. Mii de americani s-au ales cu pagube.
 
Alerte din cauza uraganului au fost emise şi în New Jersey. 
 

×
Subiecte în articol: uragan
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close